Deze keer zal er ook speciale aandacht uitgaan naar de kerkhoven van beide kerken, ook gezien vanuit archeologisch perspectief. U wordt om 10 uur met koffie of thee ontvangen door gastheer/gids Jan A. Jong in de Kooger Kerk of/en de “Rode Steen” in Zuid-Scharwoude. Om 11.15 uur vertrekt u vandaar met eigen vervoer naar de Allemanskerk in Oudkarspel, waar we vanaf ca. 11.30 tot 12.45 uur verblijven o.l.v. van gids Chris Polhuis.
Daar zal ook bestuurslid Ger Kalverdijk iets vertellen over het z.g. Kerkmeertuinenplan, een mogelijke functie-uitbreiding van het Kerk- en Dergmeerensemble met een educatief heempark voor oude en nieuwe groentegewassen, vergeten boerenbloemen en kruiden, imkerij, laagstamfruit, pluk- en vlindertuinen op biologische basis.
Na de kerk en een interessante wandeling door de Luizeknip ziet u elkaar weer tussen ca. 13 en 14 uur in het historisch café De Knip. De koffie of thee is daar op rekening van RAG, maar men kan ook een broodje eten op eigen rekening. In het café zal Björn de Vries ons de historie vertellen van zijn Kerk- en Dergmeergemaaltje, waar hij vervolgens om ca.14.15 uur de diesel zal starten. Aan opvolgende kleine groepen zal hij daarbij een toelichting geven tot het einde van de Kerk-Kroeg-Kerkmeer-excursie om ca. 15 uur.
Men kan bij deze excursie ook een dagdeel meemaken en al of niet de Kniplunch gebruiken.
Inschrijving voor de excursie (volledig of gedeeltelijk) is wenselijk. Dit kan via ons e-mailadres of via onderstaand aanmeldingformulier (vermeld daarbij: volledig of gedeeltelijk, wel of niet de Kniplunch) via ons e-mailadres info@rag-archeologie.nl of via onze website www.rag-archeologie.nl. Graag aanmelden vóór 16 juni 2018.
Aanbevolen wordt deze website in de gaten te houden voor eventuele veranderingen in het programma. Een vrijwillige bijdrage is welkom aan het einde van de ochtend of aan het einde van de middag.