SINT PANCRAS - Een week na de ruime nederlaag bij promovendus Tachos heeft Vrone/Berdos de eerste punten in de Eredivisie handbal binnen. In een snikhete De Oostwal werd Aalsmeer 2 met 30-28 verslagen.


Waar het combiteam verlden nog twee keer verloor van de Aalsmeerse reserves, lijkt men in het tweede seizoen op eredivisieniveau zodoende stappen te hebben gemaakt, waarbij ook de ervaring van een seizoen eerder de doorslag geeft. En Vrone/Berdos heeft de nodige ervaring in de ploeg, aangevuld met enkele jone talenten. En dan is de ploeg nog niet eens compleet vanawege enkele blessures.

In Sint Pancras was het in ieder geval meer dan uitstekend wat de ploeg in de eerste helft liet zien onder aanvoering van de ervaren Jos Kenter. Mede danzkij zijn schotkracht, Kenter scoorde totaal negen keer dit duel, nam Vrone/Berdos al voor de rust flinke afstand. Al werd het daarbij wel gered door paal en lat en uitstekend keeprswerk van zowel Nick Koedijker als Jeffrey Wante.

Desondanks werd het na rust toch nog spannend, want Aalsmeer kwam na rust beetje bij beetje dichterbij. Op het juiste moment stonden de ervaren krachten echter weer op. Naast de negen treffers van Jos Kenter wisten Jim Blokdijk en Joep Kenter beiden zesmaal het net te vinden en de van een blessure terugkerende Jos Ruijter, die steeds meer minuten maakt, deed met vier treffers ook een flinke duit in het zakje met een 30-28 uitslag tot gevolg.

Vrone/Berdos speelt komende zaterdag een uitwedstrijd bij Dynamico in Oss.