SINT PANCRAS - SVW '27 is na dit weekend de koloper van de 4e klasse A, al moest het op bezoek bij hekkensluiter Vrone wel de nodige moeite doen om de volle winst te behalen: 1-3.

De Heerhugowaardse formatie van trainer Robin Ernest had het zeker in het eerste half uur lastig tegen het nog puntloze Vrone van trainer Willem Zeijlmans. Via de buitenspelers Abdessamad Oughris en Guus Oudeman was de thuisploeg regelmatig dreigend. Oudeman was zelfs heel dicht bij de openingstreffer toen zijn schot op de kuising uiteen spatte. Op het moment dat de Pancrasser storm even geluwd was sloeg SVW '27 keihard toe. Tussen de 35e en 40e minuut wisten Joeri Kloosterboer en Federico Paloni het net te vinden, maar de spanning keerde nog voor rust terug door een fenomenaal afstandsschot van Oughris.

Het leverde echter geen offensief van Vrone op na de rust, want nu leek SVW '27, dat Jordy Cretier vlak voor rust geblesserd zag uitvallen, de zaakjes onder controle te hebben en gaven veel minder ruimte aan de Vrone-aanvallers. Toen Marlon Bornemann halverwege de tweede helft uit een voorzet van Melvin Vink op zeer fraaie wijze de 1-3 wist te scoren was het duel dan ook feitelijk beslist.

SVW '27 heeft net als OFC en Jong Hercules nu twaalf punten uit vijf wedstrijden, maar wel het beste doelsaldo. Na een vrij weekend speel SVW '27 op 2 november thuis tegen DZS, dat met tien punten op het vinkentouw zit.