ZUID-SCHARWOUDE - Na weken hard werken beloont LSVV zich, het periodekampioenschap is binnen. In de laatste speelronde van deze seizoenshelft wonnen ze met 5-1 van Alliance '22 VR1.

Gebrand

Vanaf de voorbereiding tot de aftrap is het voelbaar; de energie en het gebrande gevoel om te winnen. Na het verlies van vorige week was dit de laatste kans voor LSVV om zichzelf te belonen en de periode te pakken. Met de nodige strijd-mentaliteit openen ze de wedstrijd meteen sterk, Annita Smit scoort in de 2e minuut de 1-0. Dit zet meteen de toon, maar Alliance laat de koppen niet hangen. Ze houden het achterin goed dicht en zijn gevaarlijk op de counter. De scheidsrechter legt de bal in de 22e minuut op de stip bij LSVV, 1-1. Het directe antwoord komt in dezelfde minuut nog van Maud Karsten, die tussen twee verdedigers de keeper uitspeelt en LSVV op een 2-1 voorsprong brengt. Het is diezelfde Maud die in de 31e minuut de bal onderschept en de 3-1 erin prikt.

Rust

Ondanks het enthousiasme is het zaak om de rust te bewaren en de wedstrijd goed uit te spelen. Dit is dan ook precies wat LSVV deed. De bal rond spelen, controle houden en rustig zoeken naar een gaatje. Zo komt het dat Laura Beemsterboer in de 75e minuut de bal snoeihard in de kruising ramt en de stand op 4-1 brengt. Vervolgens weet verdediger Megan Hulsebosch in de laatste minuut haar eerste goal in het geel blauw te maken, ze brengt de eindstand op 5-1.

Stand

Niet alleen de periode, maar ook de koppositie is binnen voor LSVV. Met deze overwinning komen ze langszij bij HBC, beide teams hebben 24 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. Echter is het doelsaldo van LSVV beter, 9 goals boven de nieuwe nummer 2.

Zondag 4 februari wordt de competitie weer hervat, LSVV speelt dan thuis tegen Assendelft VR1 om 10:00 uur.