ZUID-SCHARWOUDE - De vrouwen van LSVV legden het zondag af tegen ADO '20 VR2, van wie ze in oktober nog 0-2 wonnen. Deze keer kwamen ze er echter niet zo goed vanaf, de eindstand luidde 1-1.

Slordig
LSVV begint de wedstrijd niet sterk, iets waar ADO slim gebruik van maakt. De passing is aan de kant van de thuisploeg niet zuiver genoeg en het tempo ligt te laag, wat de deur open zet voor de tegenstander. Door hoog druk te zetten weet ADO in de 14e minuut de 0-1 te scoren. LSVV weet hiervan in de eerste helft niet te herstellen, kansen worden weinig gecreëerd.

Herpakt
In de tweede helft is het vanaf het begin duidelijk dat LSVV de urgentie voelt. Het tempo wordt enorm opgeschroefd en er worden goede kansen gecreëerd. ADO doet zijn best bij te blijven, maar in de 70e minuut is het Lianne Snel die vanaf de zijkant opkomt en de 1-1 in het net legt. De druk blijft heel hoog liggen, maar ADO weet er tot de laatste minuut mee om te gaan en weet een punt te bemachtigen tegen de koploper.

Stand
Het gat dat vorige week geslagen is, is nu verminderd tot nog maar 1 punt voorsprong voor LSVV. HBC won namelijk met 4-1 van Alliance '22. Met nog maar zes competitiewedstrijden te gaan, blijft de race om het kampioenschap spannend. Komende zondag gaat LSVV op bezoek bij Oosthuizen VR1, de wedstrijd vangt om 10:00 aan.