AMSTERDAM - LSVV had wat goed te maken na de nederlaag van vorig weekend en dat deden ze zondag. Op bezoek bij AFC VR2 wisten ze zich van een 2-0 achterstand terug te vechten naar een eindstand van 2-2. Hiermee namen ze een fraai punt mee naar Zuid Scharwoude.

LSVV trof een ploeg die ze nog niet eerder zijn tegengekomen. De opening van de wedstrijd betreft vooral een sterk voetballend AFC. LSVV doet echter niet onder voor de ploeg en komt gaandeweg steeds meer in het spel. Het is dan ook een bittere pil als de 1-0 uit een zeer rommelige situatie in de 16 meter valt. Vlak voor rust krijgt LSVV nog een tik te verduren. Een klein gaatje wordt gelaten en AFC profiteert, 2-0.

Het begint inmiddels een gegeven te worden, maar het kwartiertje rust doet LSVV wederom goed. Als uit de startblokken geschoten beginnen ze aan de tweede helft. Renske Al heeft in de 47e minuut door dat de keepster ver voor haar doel staat en knalt de bal keurig over haar heen, 2-1. Vlak daarna moet het spel voor een lange tijd stil worden gelegd, wegens een nare val van een speelster van AFC. Na de spelhervatting zit LSVV er weer bovenop. Er worden steeds meer kansen gecreëerd en AFC komt steeds minder aan voetballen toe. Calista Rijkhoff scoort de gelijkmaker in de 64e minuut en vanaf dit moment domineert LSVV het spel. Helaas zit er niet meer in en klinkt het fluitsignaal met een 2-2 eindstand.

Stand
Gelijkspelen tegen de nummer twee in de competitie zorgt nog niet voor grote verschuivingen in de rangschikking. Met vier punten uit vier gespeelde wedstrijden bekleed LSVV de 5e plek, nog steeds boven VIOS, Volendam en Limmen. Tegen de laatstgenoemde ploeg speelt LSVV komende zondag, 19 oktober, een thuiswedstrijd om 12:30. Zien we je daar?