VOLENDAM - LSVV VR1 heeft de eerste punten in de tweede klasse binnen. Donderdagavond werd het 0-2 tegen RKAV Volendam VR1. De wedstrijd, waarin beide teams voor een lange tijd aan elkaar gewaagd waren, viel uiteindelijk de kant van LSVV op.

Twee seizoenen geleden was de laatste krachtmeting tussen de teams. Iedere gespeelde wedstrijd was een spannende, hoewel het vaak in een overwinning voor Volendam eindigde. Toch lagen de kwaliteiten dicht bij elkaar. Volendam promoveerde dat seizoen naar de tweede klasse, samen met VIOS-W VR1.

Ook tijdens deze wedstrijd beloofde het weer spannend te worden. Het eerste kwartier wordt er afgetast, zowel Volendam als LSVV probeert de draai te vinden. De kansen liggen aan beide kanten en de keepers weten een aantal fraaie pogingen te weren. Gestaag maar zeker lijkt LSVV het spel steeds meer te gaan domineren. Alhoewel de spitsen nog niet goed gevonden worden, gaat de bal in een rap tempo rond en wordt de druk hoger gelegd.

Na de rust gooit LSVV er nog een schepje bovenop. De keepster van Volendam moet bal na bal tegen zien te houden, totdat ze in de 62e minuut dan toch gepasseerd wordt. Annelotte Vagevuur knalt vanaf de 16 meter onhoudbaar de 0-1 in het doel. Volendam wankelt en LSVV drukt door. De wedstrijd wordt bezegeld in de 83e minuut als Lieke Grooff haar eerste doelpunt maakt, met een mooie kopbal zet zij de stand op 0-2.

Stand
Door deze vervroegde wedstrijd zijn LSVV en Volendam de enige met twee gespeelde wedstrijden. Deze drie punten brengt LSVV op een vierde positie. Zondag 6 oktober speelt LSVV thuis tegen Winkel VR1 om 12:30. Zien we jullie dan?