ZUID-SCHARWOUDE - Op zaterdag 21 en zondag 22 september kan je bij Wijndomein de Koen aan de Westelijke Randweg in Zuid-Scharwoude alles te weten komen over het telen van druiven en het maken van wijn.
Hier kan je erachter komen hoeveel werk er moet worden verzet voordat de prijswinnende wijnen van de Koen in de fles kunnen worden gedaan.
In de wijngaard wordt je op verschillende plekken bijgepraat over de teelt van de druiven en in dit jaar dus ook over alle moeilijkheden die zich hierbij kunnen voor doen. Natuurlijk mag je daarbij ook gratis proeven van het resultaat van al de noeste arbeid.
In de verwerking ruimte wordt het proces van druif naar wijn uiteen gezet en kan je ook zien, dat we nu vlak voor de oogst staan. Alles moet weer spik en span om de komende oogst te kunnen verwerken. Tussen de oogst in de komende weken en het bottelen zit ongeveer een half jaar waarin de wijnen alle aandacht krijgen om top kwaliteit te worden.
Op het wijnplein kan je een wijntje drinken en natuurlijk is ook de wijnwinkel open. De open dagen zijn van 13 tot 17 uur