“Trots op Museum BroekerVeiling”
Museum BroekerVeiling maakt een belangrijk deel uit van het Kanaalpark. De voormalige vaarveiling is sinds 1976 wereldwijd bekend als museum. Het was ooit de eerste doorvaargroenteveiling en de eerste veiling waar tuinbouwproducten werden geveild volgens de afslagmethode. De medewerkers van het museum zorgen ervoor dat toeristen uit binnen- en buitenland elke dag weer genieten van alles wat het museum te bieden heeft, met de doorvaarveiling als één van de hoogtepunten.
Veilingmeester
Eén van de veilingmeesters is Stephanie Huibers. Met haar 18 jaar is ze de jongste van het team veilingmeesters, maar zeker niet de meest onervaren. “Ik heb al heel wat veilingen geleid inmiddels en ben niet meer onzeker. Dat was ik in het begin wel, het was onwennig om zo hard te praten en alle ogen op je gericht te zien. Maar nu ben ik, zodra ik mijn outfit aantrek, veilingmeester Stephanie!”
Bijbaantje
Stephanie zocht op haar zestiende een bijbaantje dat meer verdiende dan haar krantenwijk. Ze hoorde dat ze mensen zochten bij het museum en besloot te solliciteren. “Ik hoorde in het sollicitatiegesprek dat ik in klederdracht moest optreden en dat was wel even schrikken. Maar ik ben er helemaal aan gewend en vind het juist leuk. Het hoort echt bij het hele plaatje.” Ze vindt het dan ook mooi om in die hoedanigheid te worden geportretteerd in de expositie Kiek-In Kanaalpark. “Ik denk dat oud-klasgenoten of andere bekenden wel even twee keer moeten kijken”, lacht ze.
Blij
Ze wordt oprecht blij van haar werk. Ook als ze een mindere dag heeft, fleurt ze in het museum weer helemaal op. “Ik trek mijn jurk aan, zet mijn glimlach op en dan word ik vanzelf blij. Ik moet ook zeggen dat ik weinig ongezellige mensen tref in het museum. De meeste bezoekers zijn gezellig en vriendelijk, en hebben zin in een leuke dag.”Naast veilingmeester staat ze soms ook in de horeca, of achter de balie. Ze helpt haar collega’s als die extra handjes nodig hebben. “We hebben een ontzettend leuk team van jonge en oudere mensen die allemaal trots zijn om hier te mogen werken.”
Varen, suppen, kanoën
Als inwoonster van Broek op Langedijk is ze dol op het Oosterdelgebied, het Duizend Eilandenrijk en de Noorderplas. Ze gaat er heel graag varen, suppen of kanoën. “Veel toeristen, maar ook mensen buiten Dijk en Waard, weten niets af van deze parels die we nog meer te bieden hebben als gemeente. Het Kanaalpark zal ook voor onze bezoekers meerwaarde krijgen, zodat ze er echt een volledige dag, of weekend weg van kunnen maken. Ik kijk er echt naar uit!”
Alle andere portretten van Kiek-In Kanaalpark kunt u teruglezen op de website www.ontdekdijkenwaard.nl.